Men nej!

Jag hade skrivt ett lagom långt inlägg och så startar datan om sig. Tror ni att det sparades? Jaså? Om ni trodde det hade ni helt fel. Det gjorde det inte. Så nu måste jag ju skriva om det och det pallar jag inte.

Får bli en annan dag..bläää!

Sjukhusdagen.

Såå, nu är man opererad och allt för första gången.

Dagen igår började med att jag fick duscha med en speciell svamp som rengjorde huden ordentligt så att man blev fin till operationen.
Sen när man kom dit fick man vänta rätt länge, sen kom de och fråga om rätt person nummer (det gjorde de säkert 4-5 ggr innan operationen) sen fick man byta om till nån sjukhusklädsel. När jag höll på att byta om kom en sjuksköterska och bad mig skynda mig ( men hallå! de hade nyss gett mig kläderna ju!)
Sen fick man lägga sig på en brits, då börja en att tvätta knät och göra de iordning (de fråga säker 4-5 ggr om de va rätt knä oxå så att de inte gick in i fel) två stycken (en var läkarstudent) började med att sätta på såna saker som mäter hjärtat osv, och så skulle de leta efter en bra blodådra att sätta droppet i. Men de satt för djupt i armvecken så de tog på ovansidan av handen, läkarstudenten skulle göra det, men eftersom ådran satt djupt så ville han inte försöka om det inte skulle gå bra. Men stack gjorde dem, sen funkade inte droppet, så de fick ändra på den i ådran så att den inte satt mot ådrans vägg, ont, och sen efter att de satt fast den på nytt så kunde ja inte böja fingrarna eftersom *tajpet* satt typ över dem.
Efter ett tag blev man inrullad i operationssalen, och då fick man en syrgas för att fylla upp lungorna med ren syre, och så gav de någon spruta med nått medel som gjorde en yr i huvudet.
Har ni någon gång varit full och försökt fästa blicken på något men det bara glider iväg? Jag föröskte kolla på lampan i taket, men den liksom bara gled i väg hela tin.
Sen när man skulle få medlet som söver en, så sa dem att det kunde göra lite ont, att det svider lite. Eller hur det gjorde! Det gjorde riktigt ont, stackars min handled!
Sen när jag först vakna minns jag inte så mycket, jag vet att de flytta mig från operationsbritsen till en annan säng. Och att de frågade om det gjorde ont i knät osv. Mycket mer kommer jag inte ihåg. Sen vakna man sakta till liv i uppvakningsrummet, och först var man helt snurrig men det släppte efter ett tag. Sakta, sakta höjde de ryggen på sängen så att man sakta fick känna av om det gick att sätta sig upp. Till slut efter nån timme fick man fika, bulle och saft. Faktiskt goa bullar :D hehe.
När jag skulle på toa så rullade de sängen hela vägen fram till toa dörren, så typ två steg in och två steg ut var allt som behövdes. Det kändes som knäna skulle vika sig, men de höll och kändes helskumt, rikitgt tungt i det opererade knät.
När man hade fikat, varit på toa (att äta och kissa var obligatoriskt om man skulle få lämna uppvaket och åka hem) och pratat med läkaren som sa hur det hade gått unedr operationen fick man lov att börja ge sig hemåt.
När jag kommit ut för att byta om till mina egna kläder, så började det snurra i huvudet, trodde jag skulle svimma av. Pga det hämtade en sköterska en säng och rullade in mig på uppvaket igen så att jag fick hämta lit nya krafter, fick druvsocker av en sköterska oxå. De sa de va lite konstigt för jag hade ju varit uppe och gått innan, (mm lr hur, ca fyra steg när jag var på toa, kallar dem de uppe och gått?) Men det var inget ovanligt heller. Men sen fick jag åka rullstol ner till bilen när jag hade piggnat till helt :)

Felet med knät var att en bit av slemkapsel lr nått hade vikit sig i knät, och det kunde kännas precis som om det vore menisken, det kan ge samma smärta osv. Men det tog de bort, så nu ska det ju inte göra ont mer sen efter jag haft min rehablitering. Men jag hade haft en spricka i menisken, men den hade läkt av sig själva. Men vad skönt att det inte var mer allvarligt än så.
Läkaren sa till och med att efter rehabliteringen var jag fri att göra vad jag ville med knät ;) innan var han inte glad om jag skulle fortsätta med fotbollen eller så. Men det var ju ingen värre skada som tur va.


Hejhopp det var nog det mesta :)
Nu orkar jag i alla fall inte skriva mera
Puss och kram <3

Imorgon, imorgon, imorgon

Tjo imorgon ska jag opereras, kl nio i malmö :)

Vi ses Puss och Kram <3

Snart..

Snart är lovet över och skolan börjar igen, för de flesta så började dem skolan idag. Men vi hade studiedag hihi, så en extra dag lov för oss:)

Påsklovet var lite annorlunda än vad jag hade föväntat mig att det skulle bli.
Träffade bla en kille under lovet som ni redan läst om antar jag, jag har inte gjort alla läxor jag lovade mig själva att göra, det har blivit långt mycket närmare min operation osv. Det kan hända en hel del på en vecka, fast vissa dagar har varit allmänt tråkiga och sega. Sen har de tex snöat :O varför det? Jag som trodde på att våren äntligen skulle varit kommen, att det skulle vara varmt och skönt, att man slapp frysa när man gick ut osv. Men icke sa nicke, jag hade ju helt fel. Det bara snöade på, och snöade och snöade.
Igår när ja skulle köra hem från jobbet så sa alla ta de försiktigt, det är halt ute på vägarna osv. Men det var inte halt inne i Ystad, ingen snö alls, så jag tänkte vadå? Skojar de med mig eller? Men sen när ja närma mig Skårby korset på E65 så låg det lite snö på vägen, men inte så där farligt mycket. Det var när jag svängde av mot Rynge som där låg en massa snö.
Jag vet inte hur många som känner till ryngekarusellen, men där var det i alla falla rätt så mycket snö, och det var riktigt halt också. Det var nästan som på halkkörningen, väldigt glatt i svängarna haha.
Men hem kom man ju, och det ser ut som snön börjat töa bort lite? Man kan ju hoppas den försvinner helt och inte kommer tillbaka fören nästa vinter. Och då menar jag under vintern med, lagom då till jul och nyår, sen kan den försvinna igen.

Om två dagar ska ja opereras, nervöst. Men det kommer ju garanterat gå bra, och så får man äntligen fixat knät. Sen kan ja kankse börja med allt det gamla vanliga igen.

Men nu ska jag inte skriva mer idag, men ha en trevlig tisdagskväll.
PUSS OCH KRAM <3

Glad Påsk

Glad påsk på er alla!

En vecka kvar

En vecka kvar tills att jag ska bli opererad, det har gått väldigt fort sen jag fick datumet spikat.
Känns skönt att det snart ska bli av, att man ska få reda på vad det är som spökar i knät:)
Tur de är så här pass tidigt också och inte precis innan studenten, då hade jag nog tackat nej
och skjutit upp operationen. Man vill ju i alla fall kunna gå någerlunda då :)

Puss och kram <3

Kallelse

Ja fick nyss min kallelse till högskoleprovet den 5 april.
Känns drygt att sitta där från ca 8 till 16 på dagen. Har ingen vidare lust till det längre.
Men det kan ju vara bra att ha testat på att göra det. Fast tror inte det kommer gå något
vidare bra, men de får vi ju se då.


Snö, härliga snö!
Nej verkligen inte, vintern har varit redan och nu ska de ju vara vår!
Om inte snön kan komma när den ska så ska den inte komma alls!
Så de så!

Ja vill ha sommar!

Puss <3

Härligt.

Allt blir inte som man tänkt sig, det blir alltid tvärtom.

Haft en väldigt bra början på påsklovet. :)
Skulle blivit utgång i lördes, men de blev inställt.
Så den lördagen slutade med att ja träffade en söt påg istället,
blev lit hastigt bestämt men det gick vägen ändå.
Och i måndes så var jag i malmö för att träffa honom igen, gick i stan och på bio.
Det var då det snöa som fan, man såg ut som snögubbar hihi.
Och blöt blev man, men jag hade de trevligt ändå ;)

Ojsan, all den läxan jag skulle göra under lovet, den har kommit lite
i skymundan. Orkar inte göra den, får väl bli en sen kväll dagen innan det
ska in eller något. 

Men nu ska ja nog ut och gå en runda. Ha de fint.
Puss <3

Kall natt

En snäll person hade vädrat till jourrummet igår, men inte stängt fönstret eller sagt att det stod öppet. Så när jag kom in där på kvällen så var där svinkallt. Hade till och med en filt ovan på täcket. Brr!
Men somna gjorde jag i alla fall. :)

Ikväll blir de lit festande :) har jobbat en hel del sista helgerna så har inte blivit så mycket festande som förut. Men det är faktiskt rätt skönt också. :)

Puss och kram <3


Löpband = läskigt?

Usch har alltid tyckt det verkat läskigt att springa på ett löpband, för tänk om man skulle ramla och slå sig. Måste ju göra extra ont pga att bandet man springer på fortsätter ju att rulla på trots man ramlar. (Jaja inte om man har en nödlina som stannar bandet om man ramlar av. Men just på dessa maskinerna ja talar om har de bara en nödstopp om man inte klarar av att trycka på stoppknappen när man springer. Och vad hjälper en knapp en om man nu skulle råka ramla? Men ja det tänker jag inte forska i.)
Nu har jag i alla fall varit uppe på ett sådant löpband. Ska byta ut det mot cyklingen jag gjort nu väldigt länge på rehab. Det går framåt med knät nu ju, men snart är jag tillbaka på ruta ett igen och får börja om från början på rehab. Nu när jag kan springa=(
Det är lite obehagligt att springa på det dära löpbandet, men det går. Trodde det skulle vara lite värre, man ofta tror man ju alltid att saker är värre än vad det är.

Nog om sådant tråkigt skit. Vet ni vad? Veckan efter lovet så går jag bara i skolan 1 dag.  Gissa varför!
Fel, det är för att måndag är det fortfarande lov, på tisdagen studiedag, onsdagen går jag i skolan, torsdagen så opereras jag, fredagen är jag hemma. Så de så =P
Men jag vill inte bli opererad! Eller jo det vill jag, jag vill ju att knät ska bli bra.! Men bara därför, har liksom inte blivit de förut, och hade inga planer på att bli det nu heller. Men det är bara ett bevis att man inte direkt kan styra över sina liv. Bara till en vis del.

Men nu måste jag nog göra lite läxa, Puss och Kram <3

"Few are those.."

"Few are those who see with their own
 eyes and feel with their own hearts"

A.Einstein

27 Mars

Dagen jag väntat på ett tag nu, den 27/3.
Det är den dagen som jag ska bli opererad, har aldrig blivit de förut så lite nervöst. Men det kommer att gå finfint :) Och sedan är man ett stoooort steg på vägen att knät ska bli bra ju. Ska bli skönt när man kan börja röra sig som man gjorde förut, ca 6 månader sen jag skada mig så. Bäst det blir bra nu också.

Men ha en underbar fredagkväll, själv ska jag bara ta de lungt. Ska upp och jobba tidigt imorgon så. :)
Puss <3

Julkalender i mars månad!

Vadå? Det är väl inget skumt med att ha en julkalender i Mars?! Eller?
Okej jag håller med, jag hade också höjt på ögonbrynen om jag sett en jukalender hemma hos någon nu. Men va fan, jag måste helt ha glömt bort den. Den låg lite halvt gömd under en väska som jag inte rört på lite mer än två månader då ju. Nu när jag leta efter en sak hittade jag kalendern. Men först tänkte jag bara varför har jag inte kastat denna inu? Lönt den ligger här och skräpar. När jag tittade närmare så såg jag att några luckor inte var öppnade, jag bara hrm har jag stängt dom igen kankse? Men nix där var till och med choklad bitar kvar. Lucka 21-24 var oöppnade. Ja där ser man vad man kan glöma ibland. Men det gick fortfarande att äta ;) Fast jag förstår inte egentligen varför jag har såna kalendrar, mest för tradition antar jag. För jag tycker inte att chokladet i brukar vara så gott :S Men det är ju en struntsak de dära.

En annan glad nyhet är att jag är klar med hemtentan :D Hrm jag ska i alla fall inte skriva mer på den nu.

Puss <3


Stavgång för tanter eller?

Många tycker ju att stavgång är för tanter eller ja i alla fall för äldre människor. Idag fick jag göra de på idrotten eftersom jag inte får vara med på den lektionen pga knät. Jag kände mig lite som en gammal tant, alla stirra helt konstigt på en. Några hälsa andra inte. En *äldre* kvinna såg ut som hon skulle hälsa men sen hörde man bara "hehe". Men varför skratta hon? Var det för att det ser roligt ut när en 18 åring går stavgång eller?! Man kände sig liteså, men hallåja!
Stavgång är ju till för alla, det ska vara nyttig och bra träning om man inte rör på sig så mycket annars. Men en sak är säker, det är nog inget för mig än i alla fall ;)

Nej nu får det vara nog! Jag har en hemtenta att göra klart, see ya! <3


Vår =)

Nej det snöar ju ute!
Förlåt pappa jag trodde inte på dig att det skulle snöa nu i veckan, gud så fel man hade.
Imorse så fick man ju till och med skrapa rutorna på bilen, låg nästan 5 cm snö ute ju. Vägarna var hala, helt täckta med is. Och vet ni vad? Nu snöar det minnsan igen!
Jag som skulle ha stavgång på idrotten imorgon eftersom att ja kanske blir opererad lagom tills dom andra ska ha det i klassen. Men jag vill inte ut och gå i om det ska vara kallt och snöigt =(
Får vi välan se imorgon hur det blir.

Puss & Kram i all snöyra <3

Vad ska man säga?

Jo jag jobbat natt nu, gick jätte bra. Inga konstigheter, bara skuma filmer på tv haha. Några var iof väldigt bra, andra inte :P Inte så mycket att städa under natten på helgerna, mer mitt i veckan men jag kommer ju inte jobba natt mitt i veckan nu när jag går i skolan. Hade inte varit så lyckat att gå till skolan då efteråt hah.

Jag har sökt sommarjobb i ystad nu, hoppas nu jag får på Bellabacken. Lite tråkigt annars :(
Snart ska jag söka till någon utbildning också, det blir nog inte rikigt de jag tänkt mig från början, men ja det ska nog också gå bra. Bara man kommer in så, annars får man ju söka igen nästa år :)

Men vet ni vad? Jo nu ska jag inte skriva mer idag, ha det fint :) puss<3


Tjolahop

Var på 100 dagars igår, de va rolit men folk betede sig som vildar ju när de dansa. Så i slutet av kvällen var man helt trötta på dem.

Ikväll ska jag jobba natt, så ja de blir ju inte rikit kväll nej. Borde sova nu så jag orkar med hela natten utan att somna, men mamma gör ju kladdkaka så får smaka lite innan jag går och lägger mig. Får sova imorgon istället ;)

Men ni får ha det fint ikväll vad ni nu än ska göra. :)
Puss <3


RSS 2.0