Gör skillnad, ta ställning!

För er som läste mitt inlägg om blodgivare, vill ni bli blodgivare eller testa er för att se om ni kan, gå in på geblod.se och läs vidare =)

Sedan tycker jag alla även borde ta ställning till om de vill donera sina organ och vävnader efter sin död..
Lika mkt som någon kan behöva ens blod så kan någon vara i behov av ett organ som vi ändå inte kommer ha nytta av när vi dör..

Man får tänka långsiktigt..tänk fall man själva skulle behöva blod eller kanske ett nytt hjärta, eller fall ens barn eller släktingar eller vänners barn..
Visst skulle ni då önska att någon vänlig själ som nyss gått bort vill donera sina organ till er..?

Om du funderar på att donera dina organ så kan du bl.a. gå in på livsviktigt.se och läsa mera, eller så kan du bara gå in på närmaste apotek eller vårdcentral och hämta ett donationskort som du kan ha i plånboken.
Man kan även berätta vad man vill för sina anhöriga vad man vill för om du inte har anmält om du vill donera eller inte så är det ens närmaste som får ta ställning. Därför kan det ju underlätta om du har ett kort i fickan eller är med i donationsregistret.

Gör skillnad, ta ställning!

Inställd dag..

Funderade väldigt mkt på att skippa skolan idag och göra tentan istället, och sen brukar de videoföreläsningarna alltid klydda på ett eller annat sätt..och så klart idag med..
Tog ett tag innan vänersborg fick rätt på allt, och när vi sen hade hållit på i knappt 20 min så bara försvann dem..Varför? jo efter många om och men fick vi reda på att hela vänersborg it eller något hade lagt ner..kankse någon av grävd kabel eller något..Jo men trevligt..så vi fick göra en liten diskussion med gruppen som vi annars skulle ha gjort på eftermiddagen och sen åka hem..liksom kul..hade kunnat ha sovmorgon istället..
Kanske inte blir något imorgon heller, det skulle vi få reda på ikväll så man inte kommer dit och det fortfarande är likadant..jippi..

Jag brukar gällande vissa saker satsa allt, ofta från starten. Det är inte för att jag inte är rädd, utan det är jag. Men tänk fall man skulle förlora det annars? Man förlorar kanske det ändå, men man vill inte ångra sig efteråt pga att man inte gav allt..

<3


Blodgivare?

Ja jag har alltid velat bli blodgivare..men jag har aldrig orkat ringa eller gå dit, men så idag på högskolan hade de vykort som man kunde fylla i och lämna in så att de kan kontakta. jättebra =) så nu har man äntligen anmält sig så då återstår de bara att bli kallad och sen kollad i fall man nu kan bli blodgivare eller inte..om ens värden stämmer osv..


Som alla vet är det ju halloween och själv ska man på en halloween fest på lördag där man ska vara utklädd..
Så idag var jag och köpte en dräkt jag ska ha på mig..inte just de jag ville från början, men men den duger den oxå =)
Hade först tänkt va typ cowboy eftersom jag har till det hemma i Rynge, men eftersom jag inte kommer hem fören precis innan festen så vågade jag inte chansa på att det skulle bli så bra som jag trodde..så fick bli en kostym istället..Aja den blir nog fin ;)

Det är inte klokt så trött jag är, verkligen helt slut..
Ska gå och lägga mig när jag skrivit klart här..tror inte jag kommer göra mer på tentan idag i alla fall..
Är snart klar, hoppas verkligen jag blir klar imorgon för vill inte ha den hängandes i helgen för det har jag inte tid till då =) Får väl i värsta fall jobba hela natten imorgon, så då är det lika bra att sova lite tidigt idag..

Men sovgott..vi synes lr höres =)

<3 

=D

I believe i know now...
Jag kom fram till det innan ikväll..
Blev verkligen glad när jag satt och funderade på det, så då måste det ju vara så =)
En känsla jag ska ha kvar, länge!

<3


Tråkigt

Jag förstår jag inte tillhör där mer nu i alla fall...

Skola idag, skönt vi sluta kl fyra istället för fem..Man blir helt trött i huvudet av alla föreläsarna och allt nytt man ska lära sig nu..Måste verkligen bli klar med tentan nu oxå så att man slipper jäkta i helgen..Har mkt att läsa in till de här dagarna i skolan oxå..Usch,,

Men tråkigt..läänge till fredag ju!..Men hoppas!..

Jagvilljagvilljagvilljagvill

<3

But..

But I want too..!

Pay it forward

Besviken..

Igår kom Eric hit och såg på film och lite så..bara trevligt =) Kom snart igen hehe..

En av filmerna vi såg hete Pay it forward. Den var väldigt bra men sorglig i slutet =(
Men jag rekomenderar i alla fall er verkligen till att se den..

Finns inte mkt tråkigare än regn och dåligt väder..
Fast har läst klart en bok som man skulle ha till tentan..men hur hade dem tänkt det? Svaren står inte direkt i böckerna de sagt vi ska använda..orka det asså..

Någon som har något bra spartips? =)

Jaha..kul...

<3

Tack

För att ni bjöd mig...=)
tss..

Var och käkade pizza med gruppen igår. vilket var skoj =)

Bankkortet lär väl inte komma förren tisdag eller något..får väl palla mig ner till banken på måndag igen isåfall..

Öja ikväll? Nej tror jag försöker göra lite på tentan istället, och imorgon med..så att jag slipper sitta med det hela nästa helg.. Inte kul ju..då e de ju halloween fest ;)

Nu ska jag se lite tv sen plugg..sen tv hihi..
Fast blev sjukt sent inatt man kom isäng..så e såå himla trött..somnar kanske haha..

Hm..what to do?!

Hrm?

Det är verkligen inte så konstigt att de uppfan bankomaten så att man själva kunde ta ut sina pengar när man behövde dem. För man orkar verkligen inte stå inne på banken i en evighet bara för att få ut lita pengar! =O Jag hade inget val idag, som sagt mitt bankkort är paj, så fick ju snällt gå till banken, ställa mig i kö och vänta lääänge bara för att få ut lit pengar till irmogon..aarrrhg!..Men nu är det gjort i alla fall =) får hoppas bankkortet kommer tidigt..


Har tagit av tejpet som jag fick av sjukgymnasten i måndags, det hade börjat lossna så tyckte det var lika bra att ta av det helt. Jag tyckte faktiskt att det hjälpte, förutom att jag fick lite ont på ett annat ställe..hm. Men han kankse vill tejpa det till mig igen på måndag =) Min kille sa det liknade en ko!. Skulle fotade men glömde bort det och kom på det nyss när jag rev av det..typiskt mig..

Har sjukt mkt att tänka på så det är inte konstigt man glömmer lite, hjärnan är fullpackad så det smäller om det..det börjar snart rinna över kanten...

Högskolan är i alla fall inget lätt val ska jag säga..Men vill man bli nått så vill man...

Mkt press, orkar knappt ju!..

<3


Ghost ship.

Går på tv just nu..har sett den många ggr =)'

Har haft huvudvärk i snart tre dagar nu..usch försvinn jobbigt nog att plugga utan, blir ju tusen ggr värre nu!

Med min tur kanske ni kan gissa vad som hände sen ?
Jo mitt bankkort fungerar inte =S
Var och handlade och drog kortet säkert 10 ggr..snäll kassörska som tog det manuellt istället..och rådde mig att kolla i någon annan affär eller bankomat om det funkade..visst tänkte jag..snälla låt det inte ha blivit avmagniserat.. Men nix det funkade inte i bankomaten heller..så yeah..Fick ringa till banken idag och be dem skicka ett nytt..3-5 bankdagar..alltså nästa vecka!..Och jag som inte har lösa pengar..typiskt..
Får väl palla mig in på en bank om plocka ut lite där så man överlever =)

Nej minnsan..filmen e slut, mitt huvud bultar..ska upp tidigt..så de blir definitivt sängen nu!
Sovgott..

Puss <3

Tejpat knä

När jag var hos sjukgymnasten idag så bestämde vi oss för att testa med att tejpa knäet och se om det hjälper eftersom att jag fortfarande har ont..får se om de hjälper..man får ju testa allt så att de kan bli bra =)
Man märker skillnad på hur mkt man orkar på löpbandet nu. Jag har ökat och man märker redan efter 3 ggr på samma tid så är man inte lika trött längre..framsteg i konditionen iaf =)


Det är jobbigt när man ser så olika på saker och ting..även om man förstår så tycker man inte helt likadant..


<3

Upp och nervänd dag.

Igår blev hela mig dag upp och ner på två minuter..
Jag hade sökt ett jobb tor-lör men jag blev reserv och de sa de hade många reserver..så jag trodde aldrig att de skulle ringa mig. Men så igår morse runt halv nio när jag nyss satt mig på bussen till ett gruppmöte med de i klassen så ringde de och fråga om jag kunde hoppa in. Jag bara eh..hm jag är på väg till skolan nu..men jag kan om det går bra jag kommer vid 11.. De skulle ringa ledaren på platsen om de var ok..men de började ju egentligen kl 10..Så jag bara jaha..där försvan den chansen till lite jobb..
Men nej de ringde upp och sa de var helt okej att jag kom senare..så ja bara OK! =D
Jag fick gå lit tidigare från gruppmötet..för behövde hem och byta kläder..tror inte det hade blivit så lyckat om jag kommit i klänning och klackaskor..så de fick bli jeans och tjocktröja och gympaskor..skulle ju vara ute i 7 timmar =O
Så snabbt har jag nog aldrig bytat om..jävla tur att hissen börjat funka igen (den var sönder kvällen innan och samma morgon) var hemma om i ca 5 min innan ja stack till bussen igen..så var där faktiskt 10.55 ;)
Jag delade ut rabatt kuponger till Burger King..Var faktiskt helt okej..igen dålig lön heller och man fick frisk luft =) Jag hade ändå tur..för igår var enda dagen de inte regnade hihi..både torsdes och idag så har det regnat på de stackarna hehe..
Det var inte lite trött i benen man var sen efter de 7 timmarna..helt slut..Sen var det skönt att bara sätta på en film me killen och bara ta de lungt..

Min dag skulle egentligen sett ut så här..
Gruppmöte, handla present, kanske hitta nått ställe där jag kan klippa mig sen, plugga!! .
Men de hann jag inte..har inte hunnit plugga idag heller..får bli imorgon eller antagligen lär det bli först på måndag..men då får jag verkligen sätta manken till!..Börjar bli dåligt med tid så.. =S

Idag träffade jag Olivia som flyttat till Kalmar.. det var kul..längesen sist ju..
Får se till att åka upp och hälsa på henne där snart ;)
Nej nu måste ja fixa nått och äta och fixa mig själva..ska snart iväg ju =)

Puss

<3<3

Taken

Såg den filmen för någon dag sen.. väldigt bra. Handlade om två tjejer som åker utomlands och blir kidnappade och sålda av sexhandlare. Ena flickans far tar upp jakten på kidnaparna.
Sen kan ni ju antingen gissa hur den slutar eller så kan ni alltid se den =)

Imorgon måste jag verkligen göra klart ett arbete..och de e nog hög tid att börja på tentan oxå!. Aaa hatar skola och läxor osv..men jag valde att plugga vidare för att bli något! Att ha en utbildning att falla tillbaka lite. Hade jag jobbat ett år så hade jag nästan säkert inte velat plugga igen..så lika bra att få det gjort direkt!

Men varför är det så svårt att ta tag i skolarbetena? Allt annat är mkt lättare att ta tag i..jobbigt..något man måste träna sig på..men det funkade inte under gymnasiet så varför skulle det funka under högskolan? Ja en vääldigt bra fråga!..

Nej nu ska jag nog dra mig till sängen..

<3

Snäll jag är

Skulle panta burkar igår och så hade jag även en pet-flaska som blåst in på min balkong ifrån grannarna..så tänkte jag pantar den med. Men det var kö för att panta pet-flaskor så jag gav flaskan till han som pantade..han bara titta på mig och tog flaskan. Inget tack för de två kronerna eller något sådant..Hrm snällt, jag som gav bort två kronor ;) hihi

Polis? Javisst!

Nog för jag pratat om att jag vill bli polis..men lite skumt kändes det allt idag när jag öppnade paketet från adlibris bokhandel och den första boken jag ser heter "Polisers rätt till våld". När jag kollade så låg där 4 böcker och itne de två jag beställde.. förutom "Polisers rätt till våld" så låg där även "Introduktion till straffrätt", "Finna rätt, juristens källmaterial och arbetsmetoder" och "Mänskliga rättigheter, en introduktion". Hm  vart tog mina böcker om vetenskap vägen?  Det var kanske meningen jag skulle läsa till polis redan nu? ;) fast man måste ju vara 20 då hehe..
Men va fan..nu tar de ca 2 veckor till innan jag får mina böcker =O

Vad det kan bli lite galet ibland =)

Buss eller cykel?

Ja ska man åka buss eller ska man ta cyklen?
Bussarna är rätt ofta försenade...
Två dagar i rad har min buss varit det..vilket gjort så att jag missa den andra bussen och fick vänta..igår 10 min och idga eftersom de va söndag så fick jag vänta 15-20 min..yeah jättekul..Hade kommit fram fortare med cykel..

Buss kostar cykel fri...buss torr vid regn cykel dyblöt,..buss blir aldrig stulen cykel kan bli..buss bra när man trött cykel jobbig då..cykel fri luft..men de e ju bussmog man andas in!..

Så vad ska man? Ja en väldigt bra fråga..Jag hade tänkt cykla mer än vad jag gör nu..men nu börjar det bli kallare ju..till våren lär jag cykla mkt mer ..det är jag helt säker på =)

Nu ska jag se film! =)

Tv..

Jobbet är för en dag, sen kan man söka nytt om man vill det..

Sen var jag visst reserv till ett annat jobb nästa vecka =)

AAaa jag har faktiskt köpt en tv..usch hallå det ekar i plånboken...
men den var billig..sånt extra pris..och den är faktiskt rätt fin =)

Nått mer att skriva?
Nej orkar inte...

<3


Jobb..

Ja jag fick faktiskt jobbet =)
De ringde innan idag så jag ska dit imorgon på ännu ett möte, men mer ett info möte om vad jag ska göra just den dagen.. än så är det bara en dag jag har att jobba där..men där finns så att man kan anmäla sig till flera..det som gör jobbet så bra eftersom att man själva kan anmäla sig till vilka gånger man vill jobba osv..det är flexibelt och det är skönt att ha när man går i skolan lite dumma tider..

Men opps nu måste ja dra..
pusshaj

Möte och blinkande amublanser

Idag var jag på ett möte om jobb, de ska ringa imorgon om man fick det eller inte.. Intressant =)
Jag har även blivit kontaktad av ett annat ställe som sysslar med i princip samma, där står ja tydligen som reserv till något jobb nästa helg. Kul kul att se vad det blir av det här =)

När jag åkte bussen hem så kom där massa ambulanser körande, i morse såg jag även en polisbil me blinkande ljus..Brått hade de iaf heh.
För någon dag sen så kom där en ambulans i uttryckning och skulle över i en korsning där det var rött ljus, så bilarna längst fram fick ju köra ändå fast det var rött så att ambulansen skulle komma fram, sen var det en bilist som tyckte han var jättesmart och så när ambulansen körde över (mot rött som de får i uttryckning) så körde den bilen över direkt efter.. dummer..tänk om de va nån som kört på han..

Fick godis av några skånetrafikens värdar som var ute på bussarna och delade ut plåster och reflexer, men de räckte inte till oss som satt längst bak..så vi fick godis istället hehe ;)

Nej nu ska jag klydda med lite andra saker..
hörs..
<3


Mhm

Som vanligt när man sätter sig här för att skriva så glömmer man just det som man skulle skriva här..det är verkligen inte lätt asså.

Men idag var jag i alla fall hos sjukgymnasten, vi har kanske kommit på en liten lösning till varför jag har ont i knät, förutom då att jag skadat det..Vi får se hur det utvecklar sig..men jag är i alla fall positiv =)

Imorgon ska jag på något möte om något jobb...kan skriva mer om det i morgon efteråt eller så..

Jag tycker det är väldigt förivrrande med två kurser just nu..jag blandar ihopa dem och uppgifterna vi fått..och uppgifterna har jag svårt att förstå så det räcker och blir över..Har en jag ska va klar med till på fredag..får väl se till att försöka göra den relativit klar imorgon..och jag har bara börjat nysta på den än.. Har läst i böckerna men man kan inte läsa dem för länge och jag förstår inte riktigt hur de böckerna ska hjälpa en med den uppgiften heller..
Kanske bara jag som är lite trög? haha..

Nej det är dags att prioritera lite bättre vad som måste göras..
Det är ju så att ju fortare man får gjort det man ska..ju fortare har man tid till annat!

Precis vad jag är dålig på!.Dags att ändra på...

<3

Pappas mc

Idag var jag hos tandläkaren i Ystad så var även hemma om..känns konstigt faktiskt..
Men fick åka en sväng med pappa på hans motorcykel..härligt! Jag ska med ha mc någon gång i framtiden..jättehärlig känsla..men det är lite skrämande att åka med någon annan..känns bättre om man kör själva för nu har man ju ingen kontroll hehe..

Jobb har jag kanske fixat oxå =) får se vad som händer..

Var ute i helgen..först på inflyttningsfest sen slagthuset..hade roligare sist..men alla var vist sega så det blev inte lika länge som sist hehe.. =)

Sen var mormor och morfar här inne idag och kollade lägenheten..de verkade tycka att den såg helt okej ut =)

Dags att fundera lite på de två kommande uppgifterna i skolan..varav en hemtena..usch,,

Nej nu ska jag göra lit annat..
<3

Metro fashion days

Igår efter skolan så skulle jag bara ner och möta mina föräldrar på stan eftersom syrran var på metro fashion day och blev fotad, sminkad och fixad i håret..En klasskompis följde med mig ner och på vägen ner till Hansa gallerian så bestämde  vi oss för att oxå vara med hehe..
Jag har inte gjort sådan förut..men det var kul =)
Går ni in på metro så hittar ni oss på en bild nästan i början =)
Man blev riktigt fin efter det..synd man inte skulle ut igår..var nästan bud på det! hehe
Men ska ut ikväll istället..inflyttningsfest hos syrrans kille..

Nej nu ska ja dra..
Ha de så fint i det kommande ovädret. =)

<3


Va?? Nej, det kan inte vara sant!

Jo det var det, Jag fick alla rätt på hemtentan =D Undra om jag fick tillbaka rätt prov igentligen??.
För gud vad jag blev chockad, jag trodde jag skulle ha minst  10 fel, hade jättesvårt att göra den och förstod inte allt..men jag måste ha lyckats skriva ner det viktigaste så lite kanske jag ändå förstod? ;)

Tänk...det är redan torsdag..Vart tog hela veckan vägen??

Igår såg jag filmen Idiocracy..Rätt bra, en snubbe som är medelmåttig fryses ner i 500 år och när han vaknar är han den smartaste personen i hela världen.. Tänk om det verkligen skulle bli så, det var inte helt tokig förklaring till varför det blev så haha..!.

Godkänd!

Japp blev godkänd på seminariumet =D Alla i vår grupp blev..jätteskönt faktiskt..
Undrar hur det går med hemtentan =S

Gissa vem jag cykla förbi igår ;)
Robin Paulsson, han som har den showen på svt =) Kul va hihi

Idag har nog regnet varit helt emot mig, skulle cykla till jägersro men då öppna himlen sig bokstavligt talat asså..
Så vi väntade en bra stund och regnet avtog, så vi gick ut till cyklarna och så klart började det regna igen!!
Fast inte lika mycket så vi cyklade i alla fall..Haha..kallt och blött. tur det inte är så långt dit =)

Fick böckerna till de nya kurserna..har inte alla..men sjukt dyra är dom!
Kanske ska göra mina knäövningar nu och sen kolla lite i böckerna...

<3

RSS 2.0