Hm intressant?

Fick nyss två mail från en nyöppnad butik på nätet..Vaktbutiken..väldigt intressant att jag som inte har något alls med de yrket att göra får mail från dem..undrar hur de fick min mail bara =P Aja har i alla fall "gått ur" ders mail lista nu..

Jag gjorde det =)
Jag sprang hela rundan utan att stanna idag..tog iof längre tid än när ja sprang me stoffe..
Men huvudsaken är väl ändå att jag sprang utan att stanna..tiden får vi finslipa på senare =) hihi

Gud va taskigt..hittade ett jobb jag skulle söka..men valde att springa först så att jag hade det gjort..Men sen när jag kom hem så hade de tagit bort annonsen..och de hade lagt ut den idag..va taskigt =( Hade vatt kul att jobba där asså...var iof sommarjobb..men ändå..verkade skitnajs =) Jag och min vanliga otur...

Ne..nu får jag väl söka upp nått annat jobb då...

Puss<3

Ett renrasigt helvete

Påmin mig..jag ska aldrig köpa en renrasig hund! Köper hellre en blandras...

Idag på svt hade de en dokumentär om renrasiga hundar (dokumentär utifrån på svt) och det  var hemskt att se på..
Tänk er om vi skulle följa i Hitlers fotspår, att det bara borde finns en människoras..den ariska..och alla andra ska förintas..typ alla som inte har rätt utseende skulle dödas och i snällaste fall sterilariseras så att de inte kan föra generna vidare....
Ungefär så går det till när man avlar fram hundar..att tex en ras har de sagt ska ha en hårkam längs ryggraden för att anses som renrasig, men bara ca en av tio hundar som födds i den rasen har den här hårkammen..de andra 9 valparna avlivar man eller ytterstsällan får de leva fast då sterilariseras dem...och den hårkammen kan i stort sett ses som en genetisk defekt..antagligen beroende på inavel..
Att se bilder från olika raser för 100 år sedan och sedan hur de ser ut idag så är det enormt stora skillnader..det finns inte många likheter kvar...Hundarna för 100 år sedan var mkt sötare än hur de ser ut idag..
De har massa genetiska fel, snea ryggrader, för små huvuden till deras hjärnor(ger sjukdomar med svåra smärtor) för små och platta ansikten vilket gör att hundarna inte kan andas ordentligt..
Och en ras har fått en sådan defekt att den kan bli överhettad och dö eftersom att den har problem med andningsvägarna osv..

Visst, man visste att renrasiga hundar hade kanske lite fler problem, men så många och så alvarliga och att inte kennelklubbarna, särsklit i England, bryr sig och ändrar reglerna för hur en renrasig hund ska se ut och vara..det kommer ju sluta med sådan inavel att de tillslut inte kan para sig längre och då kommer raserna att dö ut..

Hundar kan paras antingen mor-son, far-dotter, och syskon...( tror det var förbjudet i Sverige nu) Men även farföräldrarna paras med barnbarnen..det är ju inget vi människor ser som tillåtet hos oss..men varför låter vi då djuren göra de? Vi kan få genetiska fel om vi skulle få barn med syskon, förälder osv..och det är just det som händer med hundarna nu ju..
Ne va hemskt....
Jag ska hitta en fin liten blandras när jag ska ha hund senare i livet..
Kan itne riktigt känna att jag vill stödja att hundarna avlas på det sättet genom bl.a. inavel..
Är det inte bättre att hundarna får lite livskvalitet än att de blir snygga utställningshudar??

Rynge

Just nu är jag hemma i Rynge och ska snart se robinson på tv..men helt ärligt..det var inte alls bra .. hoppas det blir bättre..

Var nere i Skateholm en sväng oxå, gillar det stället..lungt och fridfullt e där särsklit nu innan det blir riktigt vår..

Japp syrran jag skrev det helt själva utan att sno från någon annan..jag har det kankse i mig? ;)

Just nu försöker jag bränna ner lillsyrrans alla bilder på en skiva, hennes dator e paj så dem ligger bara  på en hårddisk..och den behöver vi till annat nu =P

Livet är ingen dans på rosor..men vem har sagt att det ska vara lätt att leva?


Puss<3

Twitter?

Jag har skaffat en twitter som väldigt många pratar om endast för att se vad det egentligen är..Tror nog inte det kommer bli något för mig faktiskt..inte än iaf..

Australia, en vädligt bra film faktikst..lite lång är den dock..men sevärd abosult!
Changeling är oxå en väldigt bra film, fast den är rätt sorglig..men rekomendera den verkligen!..


Så mkt man vill ha sagt men inte kan..
För vem ska man öppna sitt hjärta för om inte för dig?I just can't take it..i can't..Nej nu ska man väl se en film till innan man går och lägger sig..
Är rätt så trött redan nu.. beror väl på allt springande jag börjat med..

Blää

Var faktiskt och sprang idag igen..fast själv denna gången..
Vilket betyder att jag fick stanna ;) haha
Ja jag stannade två ggr! Ena gången för får knappt luft ju när man springer usch..och andra ggr för mp3n klyddade..Och sprang ca en minut sämre än igår..men ja stannade ju en en gång mer och lite längre tid idag..fast jag stannade inte helt..utan fortsatte att gå snabbt..
Fast eftersom att jag cyklade dit och hem så har jag ändå fått mer träning än igår haha..
Tar ca 10 min att cykla dit..och sen lite längre att cykla hem eftersom då är man ju tröttare..
Så i princip orkade jag mer idag än igår eftersom jag värmde upp i 10 minuter med cyklen innan jag började springa...


Det handlar om att ge och ta,
att kompromissa, lyssna och förstå...
Det handlar om att vara två...

Löpning igen

Var och sprang med Stoffe idag igen..
Samma runda, fast denna gången sacka ja inte efter lika mkt..stannade två sekunder typ 500m från mållinjen heh..Gud så slut jag var ..usch.
Att springa 2,5 km efter att inte ha tränat kondition på väldigt länge så blir man enormt slut!
Men nu efteråt känns det bra..om jag lyckas fortsätta med att springa nu så kommer ja nog snart klara hela och till å me öka takten lite..Stoffe hade ju lätt kunnat springa dubbelt så fort..men han påstår att om han inte hade sprungit i mitt tempo så hade jag stannat fler ggr .. Kan ligga nått i det ;)  ..men har lovat att inte stanna alls nästa gång..usch vad har jag gett mig in i! =P

Löpning..

I söndes var jag och stoffe ute och sprang en runda..vi sprang där ute vid bulltofta..rundan var på 2,5 km..
Jag som inte tränat kondition sen januari..och då sprang ja knappt 2km på gymmet på löpband...
Tyckte det var rätt jobbigt..men skönt efteråt..Stoffe tryckte ju på en när man sacka efter haha..gud va segt ..
Kan säga att jag fick rejält me träningsverk i benen..Så nyttigt var det ju iaf haha.

Väntan är över..fick inte det jobbet jag verkligen ville ha..
Synd =(
Men ja så är det..får väl ut i jobbdjunglen igen..
Fast ser lite ljust ut angående sommarjobb inom vården iaf.. =)
Det är bara att hålla tummarna uppe för att det ska se ljusare ut snart..

Det blir ju aldrig som man tänkt sig ....

Natti..!

Cykling

I fredags skulle vi fika med gruppen så då bestämde jag mig för att cykla dit hehe..Jag hittar med buss i Malmö och så men har inte cyklat så långt innan..men har tänkt börja..iaf när det blir varmare..och i fredags var det rätt så vamt faktiskt.
Så jag cyklade och hittade faktiskt fram oxå haha.. nej men det var inte så svårt..tog ca 15-20 minuter bara..och sen cyklade jag hem till stoffe oxå bara ca 20 minuter ifrån triangeln iaf.. sen på lördagan cyklade jag därifrån hem till mig..
Nog följde jag inte de vägarna jag tittat ut helt för inte det lättaste haha..men jag kom fram så ;)
Så när det blir lita varmare så ska jag börja cykla mer =) ibland går det 10ggr fortare än med bussen haha..

Mina glasögon som jag beställde förra veckan skulle ta 7-10 arbetsdagar men jag fick dem redan idag och det inte gått mer än 3-4 arbetsdagar..men jag klagar inte =)
Fast man blev lite osäker nu fall man verkligen passar lr inte i dem haha, =S

Aa..suck laserdome inte ringt inu..de sa i början på veckan så antar de kan bli imorn lr kanske onsdag oxå..jag som vill veta om jag får det eller inte..
Av ca 60-70 pers valde de ut 5 att intervjua och jag var en av dem..och sen skulle dem ringa en..Man hoppas ju man får det, annars blir man nog lite besviken =/ Men så är det..

Puss <3

Entré

Entré, som är det nya köpcentrumet i Malmö som öppnade idag ligger ca 40 minuter i gångavstånd från mig..
Ja usch jag har faktiskt kollat tiden sj..

Olivia som är nere från Kalmar i veckan kom in till Malmö idag så jag åkte ner och möte henne och hennes syster på stan..sen bestämde vi oss för att dra till Entré och det slutade med att vi gick dit från Gustavs Adolfs torg..vilket inte är särsklit långt egentligen hehe =)
Ja sen gick vi runt där inne och spanade in allt som vi fattiga studenter inte har råd med heh..
De hade även något band som spelade lite och sen några från en dansstudio som hade lite uppvisningar emellan åt..
Men nej där var välan fint, fast lite mkt folk kankse hehe..
När de Olivia och hennes syrra tog tåget hem så skulle jag då ta bussen från Värnhem..(ligger ju mittemot Entré) så var det så enormt mkt folk som skulle med samma buss så orkade verkligen inte..alla kom inte ens på så hade lätt blivit lika mkt på bussen som skulle gå därefter..
Så jag gick!.. Det tog alltså 40 minuter innan jag var hemma..trött var man då haha..hade ju gått hela dagen och sen den vägen hem oxå..yeah..
Tur iaf att det var så fint väder så man frös ju inte utan man kunde gå där och njuta och få ont i benen hah..
Mina ben är inte gjorda för att gå med xD ?
Fast kul har jag haft..men trött är jag hah..

Snart Sveriges värsta bilförare... =)

Ah vill veta om jag får de jobbet redan nu!..Så slipper jag vänta hela helgen på att bli besviken om jag inte får de..Kan jag lika bra bli besviken nu..A vilken positiv syn jag har på de va !  haha..

Puss <3


Vår?

Är våren här nu för att stanna? Man vet aldrig men jag hoppas verkligen!

I söndags var det 70årskalas för mormor..
Det var trevligt med go mat å allt..till å me lita levande musik emellanåt =)

I tisdags var jag på en intervju..Gick bra faktiskt..men när man kommit ut ifrån intervjun så kom man på hur mkt som helst som man hade kunnat säga..så man kände nästan va fan..gick de skit?..Men tror faktiskt det gick bra.
Sen skulle de intervjua nåra till så får inte veta fören nästa vecka om jag får det eller itne..Men jag hoppas till 100% att jag får det..hade varit jättekul..men  man vågar inte heller hoppas för mkt eftersom då blir man besviken om man itne får det..

I så fall måste jag söka annat jobb som jag inte vill egentligen..typ telefonförsäljarjobb....inget jag e överdrivet sugen på ..men vill man ha pengar så får man lida lite oxå..

Var nere på smarteyes idag oxå..funderat på att skaffa nya glasögon liksom..visst, ja använder dem väldigt sällan..men det kan ju komma tillfällen då ja verkligen måste ha glasögon och då är det ju bra om styrkan i glasögonen är tillräckligt bra haha.. var ett tag sen ja ändrade styrka där sist så..
Ne så ja gick in där och kollade runt på bågarna eftersom det är lättare att testa glasögon med linserna på för då ser man ju hur det ser ut..man är ju nästan blind utan linserna haha.. men så ja hittade två par som jag gillade och frågade personalen om råd..båda jag frågade va överrens om ett par av bågarna..så tog dem.inte jätte likt mig kankse..men någon gång får man ju gå utanför sina ramar ;) haha..
Sen fick ja tid redan på eftermiddagen så fick plocka av linserna (måste ha haft av linserna i två timmar innan koll för glasögon) sen åkte jag hem om en stund..(hade ingen lust att gå i stan i 2,5 timme xD ) sen åkte jag ner igen och fick en synundersökning och sen va de klart..glasögonen e klara om typ en vecka...detta gick verkligen fort haha =)
ca 1385 kr för glasögon, synundersökning och försäkring i två år =) inte dyrt alls enligt mig..bågarna på synsam är ju dubbelt så dyra..Så detta ska nog bli brau =)

Sitter just nu och lyssnar på en nätföreläsning..ingen höjdare eller så är det bara jag som inte kan koncentrera mig fullt ut när ja lyssnar på datorn..aja..ska lyssna klart på de sista delarna så är det i alla fall gjort..kanske får lyssna en gång till senare haha..

Bye..
<3

Bah snö...!!

Just det snö!! Vill vi verkligen inte ha just nu..trodde nästan det skulle bli vår nu ju..i morse var det soligt och härligt väder när man begav sig till skolan..sen mulna det på och helt plötsligt började det snöa...och det har till å me lagt sig på marken.. noo.! Behöver sommar och sol =P

Au fått en intervju till =) Man kan hoppas de blir nått..jag är väldigt intresserad faktikst =)

Har faktiskt varit lite flitig ikväll och läst lita i nåra böcker..men den ena boken skiter vi nog i..tråkigt tråkigt värre...den svenska politiken lr nått heter den..handlar om hur hela politken e uppbygd i princip me alla detaljer om regeringen och hur man går till väga m.m.  Kan nog va intressant om man hade varit lite mer intresserad och boken hade haft bättre uppläge..men naj..nu e det sömnpiller..fast får väl försöka mig på den sen igen när tentan kommer ut..

Jag ska nog dra mig mot sängen redan nu..är trötter..ska upp tidigt imorn med..och sen så kan jag ju ligga och läsa lita till innan man sen somnar..gu va smart ;) haha

Godnatt =P hehe

Helg..Skola..

Hade examinationsseminarium idag..den bästa varianten hittils..
Gick väldigt bra och man behövde inte ens vara nervös...man satt liksom i små grupper å diskutera och så gick läraren runt och lyssna istället för att sitta hela klassen och sedan få en fråga att svara på inför alla..
Och alla som var där blev godkända oxå =)

Sen efter seminariet så hade vi lunch och sedan skulle vi ha en eftermiddagsföreläsning ..men när vi kom dit så fick vi reda på att läraren var sjuk så det var inställt..så vi hade liksom suttit där i en timme å väntat..så kul..lr inte..
Förhoppningsvis får man reda på om läraren e sjuk imorgon oxå eller inte innan man drar iväg till skolan..vill ju inte åka dit för att sen åka hem..hur kul e de egentligen.

Haft en härlig helg faktiskt..
Och nu vet jag att det lätt får plats tio pers i min lilla lägenhet.. =) Kan garanterat trycka in minst två till ;)

Verkar kanske som om det börjar ljusna på jobbfronten? =) Man kan hoppas hehe..

bye =)

Azorerna

Jag vet jag lovade att jag skulle skriva mer om Azorerna..men tänkte det är lättare att läsa själv och inte lika tråkigt som att läsa en lång text av mig..så klistrar in länkar till två sidor =)

http://www.azorerna.net/
&
http://solresor.se/en/resa-till/Portugal/Azorerna/

Visstja..nu e pausen slut..
bye igen haha =)

Kolla vad jag hittade..

http://blogg.aftonbladet.se/29968/

Min kusin är med på Robert Aschbergs blogg hos aftonbladet..Han ska gå från Ystad till Haparanda tillsammans med Gert Fylking..
Eh vet ni vad..gå in och läs för er själva =)

Nu ska jag se det tydligen aldra sista avsnittet av Stargate Atlantis.. =/
Bye..

aum..

Nu har jag varit flitig och städat min lilla etta =P Har bara damsugning kvar och lite i badrummet..sen ser här välan helt okej ut tycker jag =) Men det ska jag inte göra fören imorgon..annars blir de ju ändå skitit  direkt igen heh..

Ska nog köra ett litet träningspass nu och sedan se någon film..lr så skippar ja de passet å ser film direkt..mycket mer lockande =P
Någon som sett den bedtime stories? I alla fall den filmen jag tänkt att se =)


Så mkt man vill..så lite man kan..


Azorerna den 6e augusti

Japp då var det bokat..
En resa till azorerna den 6 augusti =D
Ingen återvändo nu haha...

Ska förhoppningsvis bli skitskoj..
Bäst de blir det...sura pengar annars..för det var väl inte överdrivet billigt direkt,,
Men naj längtar =)

Kan skriva lite mer om vad som ingår i vårat paket som ingick i priset lite senare..men bla..simma med delfiner (delfin å valsafari) jeepsafari och vandring typ =)

Nu ska jag bara få sommarjobb oxå så att jag kan finansiera resan xD haha

Puss<3

Hm

Aa jag vet jag inte har skrivit på ett tag...men har inte haft lust direkt..

Det mest intressanta jag kan skriva just nu är väl att mitt extralås till cyklen antagligen har rostat lite..för idag när jag skulle cykla till affären så gick nycklen av i låset..najs va..
Det har varit svårt den sista tiden att vrida runt nycklen och idag gick det inte längre..den gick mitt av xD Så nu måste jag hitta någon som kan knippsa av det dumma låset till mig..annars har jag en låst cykel och ingen anvädning av den..riktigt kul..yeah
...


RSS 2.0